Polícia už o pár dní zvýši kontroly na cestách. Zameria sa na alkohol či dodržiavanie predpisov


Foto: Polícia už o pár dní zvýši kontroly na cestách. Zameria sa na alkohol či dodržiavanie predpisov Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Polícia sa vo februári zameria na nezodpovedných vodičov. Chystá totižto viacero dopravno-bezpečnostných akcií s cieľom chrániť životy a zdravie účastníkov cestnej premávky. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Prioritou je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a znížiť počty nehôd s následkami na živote a zdraví. Z tohto dôvodu Prezídium PZ vydalo pokyn v mesiaci február vykonať dopravno-bezpečnostné policajné akcie.


Pre vodičov v Banskobystrickom kraji to znamená, že v určitých vybratých úsekoch a časoch budú stretávať viac policajtov, ktorí budú vykonávať kontroly. Miesta a časy, v ktorých budú tieto kontroly prebiehať, boli vybrané na základe analýzy dopravno-bezpečnostnej situácie.

Prvá akcia začína už 3. februára a zameraná bude na kontrolu zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel, ako aj na dôslednú kontrolu závažných porušovaní pravidiel cestnej premávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu