FOTO: Nová mestská plaváreň v Lučenci čoskoro otvorí svoje brány. Mesto vykrylo časť nákladov z dotácie


FOTO: Nová mestská plaváreň v Lučenci čoskoro otvorí svoje brány. Mesto vykrylo časť nákladov z dotácie
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Lučenec

Mestská plaváreň v Lučenci už čoskoro rozšíri možnosti na voľnočasové a športové vyžitie v meste. V súčasnosti prebieha skúšobná prevádzka a po ukončení finančno-administratívneho vysporiadania otvorí svoje brány pre verejnosť, informuje mesto na sociálnom médiu.

Súčasťou novej krytej mestskej plavárne sú plavecký a detský bazén, ako aj vírivý a ochladzovací bazén. Návštevníci budú mať k dispozícií aj wellness s parnou saunou, infrasaunou a suchými saunami.

Výstavba plavárne bola čiastočne financovaná z dotácie Fondu na podporu športu, ktorá predstavovala 1,5 milióna eur. Dotáciu sa mestu podarilo získať v roku 2021 a počas uplynulých týždňov fond vykonal finančnú kontrolu, pri ktorej nenašiel nedostatky.

„Poctivá a časovo náročná projektová príprava, vybavovanie povolení, nevyhnutné administratívne úkony a procesy súvisiace s dotáciou boli dôležitými krokmi, ktoré postupne viedli až k úspešnému začatiu výstavby a pomerne rýchlemu zavŕšeniu stavby,“ cituje profil mesta na sociálnom médiu primátorku Lučenca Alexandru Pivkovú.

Celková cena výstavby však presahuje 5,7 milióna eur. „Po získaní dotácie vo výške 1,5 milióna eur sa naša snaha neskončila, robili sme a naďalej robíme všetko pre to, aby sa nám podarilo získať aj ďalšie dotácie a mimorozpočtové zdroje na projekt, aby bol mestský rozpočet zaťažený čo najmenej,“ dodala primátorka mesta Pivková.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu