FOTO: Banskobystričania sa dočkajú vyriešenia jedného z najväčších dopravných problémov v regióne


FOTO: Banskobystričania sa dočkajú vyriešenia jedného z najväčších dopravných problémov v regióne
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Ján Nosko

V Banskej Bystrici sa začala výstavba predĺženia cesty R1 po Slovenskú Ľupču. Ide o viac ako trojkilometrový úsek ktorý už v rámci prvej etapy pomôže riešiť komplikovanú dopravnú situáciu hlavne pri mestskej časti Šalková. Informoval o tom primátor mesta Ján Nosko na sociálnej sieti.

Súčasťou zámeru výstavby je tiež mimoúrovňová križovatka Šalková, ďalej kruhový objazd, ako aj dopravné napojenie na priemyselný park, po ktorom dlhodobo volali tamojší obyvatelia. V rámci celého úseku stavby sa počíta aj s piatimi mostnými objektmi.


Pre širšie okolie je najdôležitejšie vybudovanie nového mosta cez rieku Hron práve v mestskej časti Šalková, ktorý nahradí ten súčasný.

„Verím, že výstavba nového úseku za takmer 87 miliónov eur odbremení vodičov hlavne pri ranných a popoludňajších dopravných špičkách. Oceňujem, že v projekte sú zapracované požiadavky a pripomienky mesta. Som presvedčený, že obyvateľom skvalitnia život, zvýšia bezpečnosť, ako aj plynulosť osobnej i tranzitnej dopravy,“ uviedol Ján Nosko.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu