FOTO: Banskobystrickí študenti sa dostali do väzenia. Boli tam na preventívnej aktivite o drogách


FOTO: Banskobystrickí študenti sa dostali do väzenia. Boli tam na preventívnej aktivite o drogách
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Študenti Strednej priemyselnej školy Jozefa Murgaša v Banskej Bystrici zažili naozaj nezvyčajnú preventívnu aktivitu. Tú zorganizovala Krajská prokuratúra v Banskej Bystrici, ktorá žiakov pozvala do Ústavu na výkon väzby a výkon trestu odňatia slobody.

Zrejme najzaujímavejšou časťou programu bola osobná výpoveď odsúdeného. „Porozprával im o svojej vlastnej drogovej ceste, o závislosti, o následnej trestnej činnosti, ale aj o tom, ako mu drogy zobrali všetko, vrátane dôstojnosti,“ napísal Policajný zbor na sociálnom médiu.

Slová odsúdeného boli doplnené o dôležité informácie, ktoré študentom odovzdali policajti a prokurátori. Zamerali sa na zdravotné a trestnoprávne následky spojené s nelegálnymi drogami. Zážitok študentov umocnili ukážkami služobných zákrokov priamo v areáli väzenia.

Veríme, že pre mladých ľudí to bol silný zážitok, ktorý im pomôže rozsvietiť ‚kontrolky‘ a urobiť správne rozhodnutia, keď sa ocitnú v kritických situáciách,“ skonštatoval policajný zbor v príspevku na sociálnom médiu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu