Banské dedičstvo Stredného Slovenska ožíva: konferencia v Banskej Bystrici priniesla nové perspektívy


Foto: Banské dedičstvo Stredného Slovenska ožíva: konferencia v Banskej Bystrici priniesla nové perspektívy
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

V priestoroch historickej radnice v Banskej Bystrici sa konala významná konferencia zameraná na banícke dedičstvo Stredného Slovenska. Podujatie, ktoré organizovala Univerzita Mateja Bela spoločne s ďalšími partnermi, združilo domácich aj zahraničných odborníkov na cestovný ruch, aby diskutovali o možnostiach rozvoja banského dedičstva v regióne.

Účastníci konferencie sa zaoberali najmä Barborskou cestou, skvostom banského dedičstva s dĺžkou takmer 200 km, ktorá z regiónu vytvorila jednu z najvýznamnejších obchodných križovatiek v Európe. Región je tiež známy ako sídlo prvej technickej univerzity na svete, čo dokladá jeho historický význam.

Súčasťou podujatia bola aj výstava v Cikkerovej sieni, ktorá prezentovala historické aspekty baníctva v partnerských mestách zapojených do projektu MINES.B. Fotografie, ktoré zachytávajú bohatú históriu baníctva, sú prístupné verejnosti do 2. mája.

Na záver konferencie účastníci navštívili THURZO – FUGGER zážitkovú expozíciu v Barbakáne, ktorá približuje bohatú banícku históriu mesta.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Facebook/Mesto Banská Bystrica