Zvolen vypne na niekoľko dní parkovacie automaty. Musíte napriek tomu platiť za parkovanie?


Foto: Zvolen vypne na niekoľko dní parkovacie automaty. Musíte napriek tomu platiť za parkovanie? Foto: zvolen.sk

Mesto Zvolen na svojej webovej stránke informuje, že v súvislosti s rozšírením regulovaného parkovania o nové zóny prebehne v dňoch 26.4. až 30.4. inštalácia nového softvéru.Počas celého obdobia budú parkovacie automaty vypnuté. Opätovne budú uvedené do prevádzky 1. mája.

Občanov po zverejnení oznamu zaujímalo, či aj napriek tomu budú musieť platiť za parkovanie. „Bolo by dobre povedať aj B. A to, či povinnosť platiť za parkovanie trvá aj počas odstávky,“ napísal Miroslav.

„Ako sme uviedli na inom mieste, musí sa prihliadať na to, že záujemca o parkovací lístok si ho nebude môcť zakúpiť, v uvedených dňoch sa tak parkovanie bez parkovacieho lístka nebude považovať za priestupok,“ odpísalo mesto.



Regulácia parkovania

Mesto reguluje parkovanie na svojom území už pomerne dlho. Od roku 2020 sa mesto postupne pripravovalo na rozšírenie regulácie aj do ďalších zón. Najskôr bol spracovaný koncept parkovacej politiky, neskôr plán dopravnej obslužnosti a následne aj koncepcia rozvoja parkovania ako teoretické východiská k ďalšiemu postupu.

Boli tiež spracované dopravné projekty pre rozšírené centrum mesta a sídlisko Západ, keďže poslanci mestského zastupiteľstva rozhodli, že k rozšíreniu regulácie dôjde práve v týchto dvoch zónach. Na jeseň minulého roku bolo schválené VZN mesta k parkovaniu, ktoré hovorí o začiatku regulácie od 1. mája 2024.

„Jej základom bude zavedenie rezidentských zón. Vzhľadom na to, že uvedené zóny opustí istá časť vozidiel nerezidentov, domáci obyvatelia budú mať možnosť zaparkovať svoje vozidlá o niečo jednoduchšie a to na základe rezidentských kariet. Tie pochopiteľne neznamenajú garanciu parkovacieho miesta,“ dopĺňa mesto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu