V Žiari nad Hronom auto zrazilo dievčatá idúce do školy. Po nehode boli prevezené do nemocnice


Foto: V Žiari nad Hronom auto zrazilo dievčatá idúce do školy. Po nehode boli prevezené do nemocnice Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

V okresnom meste Žiar nad Hronom došlo dnes, v utorok 16. januára 2024, v dopoludňajších hodinách k dopravnej nehode. Vodič osobného motorového vozidla tu zrazil dve maloleté osoby. Na mieste zasahovali bezpečnostné, ale aj záchranné zložky.

„Dve dievčatá (7 r., 13 r.), dnes ráno na ceste do školy prechádzali na ulici Chrásteka v Žiari nad Hornom cez cestu, po riadne vyznačenom priechode pre chodcov, pričom došlo k ich zrážke osobným autom,“ spresňuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa doterajších zistení polície mal vodič problém včas dobrzdiť, a preto prednou časťou auta narazil do maloletých chodkýň. Na miesto bola ihneď po nehode privolaná aj posádka zdravotnej záchrannej služby, ktorá im poskytla prvotné ošetrenie.

Dievčatá boli následne prevezené do nemocnice. Podľa predbežného vyjadrenia lekárov pri náraze utrpeli zranenia s predpokladanou dobou liečby do 10 dní.

Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške. Alkohol u vodiča zistený nebol. Okolnosti nehody, ako aj jej presná príčina či miera zavinenia sú v štádiu objasňovania,“ dodala na záver policajná hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu