Ako sa zmení parkovanie v Banskej Bystrici? Mesto sa dnes stretne s obyvateľmi


Foto: Ako sa zmení parkovanie v Banskej Bystrici? Mesto sa dnes stretne s obyvateľmi Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Banská Bystrica, rovnako ako ďalšie slovenské mestá, pripravuje zmeny v parkovacej politike, a to hlavne v regulácii. Cieľom regulovaného parkovania má byť nastavenie pravidiel v mestských častiach. Tie sa budú týkať hlavne otázok „Kde?“ a „Za akých podmienok?“ bude možné zaparkovať. 

V okolí historického centra mesta bolo pred viac ako desiatimi rokmi zavedených 6 regulovaných lokalít, preto sa nejedná o žiadnu novinku.

Od 1. septembra tohto roka plánujeme zaviesť nový režim parkovania v troch lokalitách. Okrem Podlavíc aj na Uhlisku a na Severnej − Bakossovej ulici,“ znie vyjadrenie mesta.

Na otázky týkajúcich sa parkovacej politiky, čo parkovacia politika zahŕňa, podmienok získania rezidentskej karty a iných, týkajúcich sa tejto problematiky, sa môžu Banskobystričania pýtať priamo predstaviteľov mesta a odborníkov z mestského úradu.


Mesto Banská Bystrica pozýva obyvateľov na stretnutie, ktoré sa uskutoční dnes 25.4.2024 v ZŠ s MŠ J. Bakossa o 17:30 hod.

Odpovede na otázky týkajúcich sa tejto problematiky mesto taktiež pravidelne aktualizuje na svojej webovej stránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Facebook/Mesto Banská Bystrica