Rekonštrukcia banskobystrického vysielača ovplyvní dve stanice. Čo robiť pri zníženom signáli?


Foto: Rekonštrukcia banskobystrického vysielača ovplyvní dve stanice. Čo robiť pri zníženom signáli? Foto: radia.sk

Od pondelka 29. apríla od 8:00 hod. sa začnú rekonštrukčné práce na rozhlasovom vysielači Suchá Hora. Z tejto lokality vysielajú rozhlasové stanice Rádio Slovensko na frekvencii 90,1 MHz a Rádio Regina Stred 101,5 MHz.

FM vysielač Banská Bystrica Suchá Hora sa nachádza v lokalite Skalka pri Kremnici vo výške 1230 metrov nad morom s konštrukčnou výškou stožiara 300 metrov a je jedným z najvýznamnejších rozhlasových bodov na Slovensku,“ píše portál rtvs.sk.

Rekonštrukčné práce

Plánované práce sa budú realizovať od 29. apríla s denným rozsahom prác od 8:00 hod. do 18:00 hod. s výnimkou nedieľ. Spoločnosť Towercom, a. s. bude pravidelne aktualizovať harmonogram prác v závislosti od poveternostných podmienok.


Plánované rekonštrukčné práce na vysielači Suchá Hora sú nevyhnutné pre zabezpečenie kvalitného a spoľahlivého vysielania Rádia Slovensko a Rádia Regina Stred do budúcnosti. S maximálnym ohľadom na bezpečnosť a kvalitu služieb sa budeme usilovať minimalizovať vplyv týchto prác na našich poslucháčov prostredníctvom zabezpečenia niekoľkých náhradných možností príjmu signálu počas obdobia rekonštrukcie,“ dodal riaditeľ Slovenského rozhlasu Ľuboš Černák.

Čo robiť pri zníženom signáli?

RTVS oznámila, že počas prác sa bude vysielať pri zníženom výkone. V prípade, že sa nebudete nachádzať v dosahu pokrytia, skúste preladiť na niektorú z ďalších prevádzkovaných frekvencií:

Ďalšie potenciálne možnosti preladenia v prípade straty pokrytia alebo zníženia kvality signálu sú:


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu