Zvolen chce modernejšie stojiská na kontajnery. Majú ich navrhnúť vysokoškolskí študenti


Foto: Zvolen chce modernejšie stojiská na kontajnery. Majú ich navrhnúť vysokoškolskí študenti Foto: Facebook/Mesto Zvolen

Stojiská na klasické kontajnery na komunálny odpad vo Zvolene čaká výrazná premena. Mesto ich chce mať estetickejšie a modernejšie. Riešenia, ako by mohli vyzerať, navrhujú študenti z Katedry dizajnu nábytku a interiéru a Katedry plánovania a tvorby krajiny Technickej univerzity vo Zvolene.

Primátor mesta Vladimír Maňka a rektor univerzity Rudolf Kropil podpísali v súvislosti so študentskými prácami dohodu. „Nie je to prvá spolupráca univerzity s mestom, ale je prvá, do ktorej sú zapojení aj študenti,“ povedal Rudolf Kropil. „Sme plní očakávaní, ale som presvedčený, že pri tvorivom potenciáli, aký majú študenti našej zvolenskej univerzity, bude z čoho vyberať,“ doplnil Vladimír Maňka.

Prioritou mesta sú stále polopodzemné kontajnery, ktoré sú estetickejšie a uľahčujú vývoz odpadov, no pri ich budovaní už naráža na hranicu technických možností. Študentské návrhy občania spoznajú už v polovici apríla.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu