Vodiči aj cestujúci sa sťažujú na integrovaný systém v Banskobystrickom kraji. Kedy opravia nedostatky?


Foto: Vodiči aj cestujúci sa sťažujú na integrovaný systém v Banskobystrickom kraji. Kedy opravia nedostatky? Foto: Facebook/Mesto Zvolen

V Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) majú stále problémy s novým dopravným systémom v prímestských autobusoch. Nespokojní sú nielen cestujúci, ale aj vodiči. Ako píše RTVS, regionálna samospráva tvrdí, že by ich mali čoskoro vyriešiť.

Nový systém funguje od začiatku februára, no už vtedy vodiči technické poruchy na zariadeniach, ktoré majú vybaviť cestujúcich. Napriek viacerým zásahom kompetentných stále nefungujú tak, ako by mali. „Už týždeň a pol nevydávame lístky, lebo terminál nefunguje. Nejde tlačiareň ani GPS. Stále sa vyhovárajú, že to dajú do poriadku,“ povedal pre RTVS vodič autobusu Radoslav Koška.

Krajská samospráva rieši sťažnosti dennodenne. „Každým dňom sa počet problémov zmenšuje. Zároveň už máme uzavretý okruh problémov, neprichádzajú nové a na všetky problémy poznáme riešenia,“ uviedol pre RTVS predseda BBSK Ondrej Lunter.



Podľa člena Dopravnej komisie BBSK zlyhalo nastavenie systému a treba zlepšiť najmä jeho základy. Podľa jeho slov sa podcenil hardvér alebo softvér.

„Chybu sme už odstránili. Treba ešte doinštalovať tzv. stabilizátor napätia do autobusov. Ten už sme objednali. Budúci týždeň ho budeme mať a následne ho budeme dávať do autobusov,“ povedal predseda Lunter. Taktiež dodal, že problémy s novým dopravným systémom by mali vyriešiť v dohľadnom čase.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu