Obvinený díler z Rimavskej Soboty bol 2 mesiace na úteku, teraz sedí za mrežami


Foto: Obvinený díler z Rimavskej Soboty bol 2 mesiace na úteku, teraz sedí za mrežami Foto: noviny.sk

Cieľovým pátračom sa v Lučenci podarilo zadržať muža, ktorý bol niekoľko týždňov na úteku. Hľadaný 37-ročný Ivan z Rimavskej Soboty obvinený z drogovej činnosti sa pripravoval na odchod do zahraničia. Pred spravodlivosťou sa skrýval takmer 2 mesiace.

Ušiel vo štvrtok 11. januára, keď mu rimavskosobotskí kriminalisti vtrhli do domu. Podľa portálu noviny.sk to muselo byť na poslednú chvíľu a z domu si nič nestihol zobrať.

Protidrogová akcia bola aj napriek tomu úspešná. Policajti tam našli drogy, vyššiu finančnú hotovosť a desiatky rôznych, pravdepodobne kradnutých vecí. Z drogovej trestnej činnosti obvinili 3 ženy a dvoch mužov. Štyroch poslal sudca do väzby a na 37-ročného Ivana vydal príkaz na zatknutie.



Cieľoví pátrači zistili, že sa niekoľko týždňov ukrýval v Nemecku, potom sa však vrátil na Slovensko, aby pokračoval v drogovej trestnej činnosti v rámci oboch krajín,“ uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

Policajti mali informácie, že sa pripravuje na ďalšiu cestu do zahraničia. Hovorkyňa doplnila, že policajti muža zadržali len pár hodín pred útekom. Ivan nič netušil a zákrok policajtov ho zaskočil natoľko, že pri zatýkaní nestihol klásť odpor.

Z bytu, v ktorom ho policajti zadržali, vôbec nevychádzal, preto bolo naozaj ťažké ho lokalizovať,” objasnila Bárdyová. Obvinený muž je už za mrežami a v prípade dokázania viny mu hrozí niekoľko ročné väzenie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu