Pozor na falošné faktúry od Telekomu. Sú takmer na nerozoznanie od tých pravých


Foto: Pozor na falošné faktúry od Telekomu. Sú takmer na nerozoznanie od tých pravých Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Policajti upozorňujú na ďalší podvod, ktorý sa týka falošných faktúr od Telekomu. Podvodníci vám pošlú e-mail, ktorým od vás vymáhajú nedoplatky za ponúkané služby. Dizajn správy a faktúry je na prvý pohľad ťažko rozoznateľný od originálu.

Ako však píše polícia, podvodníci zabudli na jeden veľmi dôležitý detail. Tým je e-mailová adresa, z ktorej bola faktúra odoslaná. Jej doména patrí cirkevnej univerzite na Fidži. Nesedia ani dátumy uvedené v predmete mailu a vo faktúre. Rovnako sa v nej miešajú pojmy náhrada, dvojitý debet a refundácia.


Ľudia by si mali podľa polície dôkladne skontrolovať odosielateľa takýchto e-mailov. Ak sa vám mailová adresa nepozdáva, môže ísť o podvod. Často ho prezradia gramatické preklepy v adrese odosielateľa alebo pofidérne pôsobiaca doména adresy.

„Ak ste naďalej na pochybách, vždy si môžete zaslanú informáciu overiť u údajného odosielateľa prostredníctvom kontaktných informácií zverejnených na jeho webstránke,“ dodala polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu