VIDEO: Psík Riško prišiel do útulku ako urgentný prípad. Na sklonku života má posledné želanie


Foto: VIDEO: Psík Riško prišiel do útulku ako urgentný prípad. Na sklonku života má posledné želanie Foto: Facebook/Útulok Tulkáčik

Riška našli v žalostnom stave, v čase keď už ani nedúfal v záchranu. Vyhladovaņý, uzimený a zničený sa dostal do útulku Tulkáčik v Brezne, kde ho prijali ako urgentný prípad vo Veterinárnom a rehabilitačnom centre.

Psík podstúpil celú paletu vyšetrení, nasadili mu potrebnú liečbu a v útulku sa ohňo aj naďalej ukážkovo starajú. Jedna vec mu však stále chýba. Ide pritom o niečo, čo ešte v živote nemal. 

„Chcel by som ešte zažiť a skúsiť, čo je to teplo domova. Už som sa naučil, že ľudská ruka hladká, škrabká. Áno, viem, som starý, trochu hluchý aj slepý dedko so zdravotnými problémami. Zvládam aj krátku prechádzku s vyvenčením,“ píše útulok v mene zachráneného psíka. Nový domov by mu tak splnil posledné želanie. 

Ak si psíka nemôžete dovoliť, ale predsa len chcete Riškovi pomôcť, môžete ho podporiť finančne príspevkom na jeho liečbu. Urobiť tak môžete na tomto odkaze.  Do poznámky však nezabudnite napísať „RIŠKO“, aby pracovníci útulku vedeli, komu chcete svoj príspevok venovať. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu