Historické liatinové oplotenie skončilo v zberných surovinách v Brezne. Polícia už má podozrivých


Foto: Historické liatinové oplotenie skončilo v zberných surovinách v Brezne. Polícia už má podozrivých Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Polícia objasnila krádež historického oplotenia na cintoríne v obci Polomka. Dôjsť k nej malo niekedy medzi 4. až 9. januárom tohto roka. Páchateľov zaujal liatinový plot, ktorý ohraničoval tri staré neudržiavané hroby - mohyly z čias Rakúsko-uhorskej monarchie. 

Vošli preto cez neuzamknutú bránu do oploteného cintorína na Kraskovej ulici a odniesli zdobený liatinový plot o dĺžke takmer 10 metrov a výške 1,5 metra. Od krádeže ich neodradil ani fakt, že boli na pietnom mieste.

„Polícia ihneď od oznámenia vykonala viacero previerok k oznámenému skutku, pričom medzi preverenými objektmi bol aj objekt zberných surovín v Brezne, kde boli nájdené už polámané malé kúsky oplotenia,“ spresňuje banskobystrická krajská polícia. 

V tomto prípade je vedené trestné stíhanie pre zločin krádeže. Polícií sa v krátkom čase podarilo vytypovať a stotožniť podozrivé osoby, vzhľadom na ešte prebiehajúce procesné úkony však zatiaľ nebolo v tejto veci vznesené obvinenie. V súčasnosti polícia čaká na vyčíslenie presnej škody.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu