FOTO: Rumunský kamionista zrazil opitého chodca pri obci Bátka. Museli ho previesť do nemocnice


FOTO: Rumunský kamionista zrazil opitého chodca pri obci Bátka. Museli ho previesť do nemocnice Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

V utorok došlo k nehode na hlavnom cestnom ťahu I/16 pred obcou Bátka v okrese Rimavská Sobota. Podľa doterajších zistení 61-ročný vodič nákladného vozidla z Rumunska zachytil prednou časťou vozidla chodca, ktorý sa pohyboval po ceste.

Pri nehode utrpel 36-ročný muž ťažké zranenia, ktoré si vyžiadali jeho prevoz do nemocnice v Rimavskej Sobote. Vyšetrovanie dopravnej nehody prevzal rimavskosobotský vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.


Alkohol u vodiča nákladného vozidla zistený nebol. „V prípade chodca bol nariadený odber krvi, ktorého výsledky potvrdili prítomnosť alkoholu. Do vyšetrovania bol privolaný znalec z odboru cestnej dopravy. Vzhľadom na skutočnosť, že všetky ďalšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania a znaleckého skúmania, nie je možné v tejto fáze poskytnúť podrobnejšie informácie,“ uviedla polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu