Narazil do policajtov a odmietol dychovú skúšku. Muž dostal za incident v Žarnovici exemplárny trest


Foto: Narazil do policajtov a odmietol dychovú skúšku. Muž dostal za incident v Žarnovici exemplárny trest Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Minulý týždeň sa odohral incident na Sandrickej ulici v Žarnovici. Policajná hliadka Okresného dopravného inšpektorátu zo Žiaru nad Hronom v skorých ranných hodinách zastavovala a kontrolovala vozidlá.

Jeden z vodičov však hliadke nezastavil a pokračoval rýchlou jazdou v smere do Žarnovice. Policajti ho okamžite začali prenasledovať. Až pri autobusovej zastávke Lukavica most spomalil a následne zastavil pri pravom okraji vozovky. Hliadka ho zablokovala služobným vozidlom. Muž sa ale pohol a narazil do policajného auta.

Pri kontrole sa odmietol podrobiť dychovej skúške a tiež odmietol odber krvi. „Po vykonaní prvotných procesných úkonov bolo vodičovi vznesené obvinenie za prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a vec bola riešená v takzvanom superrýchlom konaní. V priebehu prípravného konania bol dozorujúcou prokurátorkou Okresnej prokuratúry Žiar nad Hronom spracovaný príkaz na zaistenie hnuteľnej veci (vozidla Škoda Octavia),“ informovala polícia.


Vodičovi bol uložený trojmesačný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na 12 mesiacov. Navyše si najbližšie dva roky nemôže sadnúť za volant a taktiež mu bolo odobraté jeho auto.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu