Vo štvrtok bude ďalší protest farmárov. S akými dopravnými obmedzeniami v Banskobystrickom kraji treba počítať?


Foto: Vo štvrtok bude ďalší protest farmárov. S akými dopravnými obmedzeniami v Banskobystrickom kraji treba počítať? Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Vo štvrtok prebehne ďalší protest farmárov, ktorý prinesie obmedzenia na cestách v Banskobystrickom kraji. Polícia preto prináša prehľad úsekov, ktoré odporúča obísť, inak si postojíte v kolónach. 

Okres Banská Bystrica

Traktory pôjdu z Badína po ceste I/69 a následne cez mesto na cestu I/66 smerom na Brezno až po hranicu okresu za Brusnom. Po trase sa k nim budú pridávať poľnohospodári z okolitých družstiev s menšími traktormi bez závesných mechanizmov. Skončia na parkovisku na Námestí slobody v Banskej Bystrici. Blokádu ciest organizátori neplánujú. Časové rozpätie odhadujú od 9:00 do 14:00.

Okres Zvolen

Na cestu sa vydá asi 30 traktorov z obce Vígľaš v smere na Kriváň. Na kruhovom objazde sa otočia a vyrazia smerom na Zvolen po ceste I/16, cez Lieskovec. Na križovatke pri hoteli Poľana budú pokračovať na Dobrú Nivu pred OcÚ a späť. Jazdu začnú zhruba o 10:00 a trvať by mala tri hodiny.

Okres Lučenec a Poltár

Akcia začína o 9:00 a očakáva sa 60 kusov poľnohospodárskej techniky. Jazdu začnú v Lučenci na ceste I/75, prejdú mestom a na kruhovom objazde sa otočia späť na Vajanského. Na svetelnej križovatke budú chvíľu stáť, kým sa vytvorí kolóna.

Následne sa vydajú smerom na Vidinú, na križovatke sa znovu otočia a vrátia sa za Lučenec na križovatku ciest I/16 a I/71 (Miraj Resort). Tu je plánovaná asi hodinová blokácia premávky po ceste I/16 aj  I/71. Po hodine sa pohnú smerom na Nové Hony, v križovatke s cestou III/2642 odbočia na Kalinovo a následne do Poltára, kde jazdu končia.

Vozidlá smerujúce z Maďarska budú policajnou hliadkou usmerňované na Boľkovskej križovatke. Vozidlá smerujúce na Zvolen môžu použiť obchádzku cez Boľkovce a pri Pincinej pokračovať smerom na Košice alebo smerom na Veľký Krtíš.


Okres Veľký Krtíš

Protestné zhromaždenie začne o 09:00, pričom pôjde o blokovanie cesty II/527 v obci Balog nad Ipľom pri kostole sv. Mikuláša a križovatky ciest I/75 a II/591 pri Slovenských Kľačanoch. Podľa vyjadrenia organizátorov k zablokovaniu premávky dôjde štyrikrát na 15 minút, pričom bude umožnený prejazd vozidiel záchranných a bezpečnostných zložiek a vozidiel verejnej prepravy osôb.


Okres Brezno

Od 12:00 je plánovaný prejazd traktorov od Telgártu po Polomku a späť. Súbežne s ním začne jazdu druhá kolóna traktorov od Zadných Halán po Mýto pod Ďumbierom. Následne bude pokračovať po ceste I/72 na Bystrú, Podbrezová časť Piesok, Chvatimech a Valaská až do Brezna.

Plánovaný príchod do Brezna je o 14:45, kde na hranici križovatky ciest I/66 – I/72 – II/529 budú v jednom jazdnom pruhu odstavené poľnohospodárske stroje na dobu približne 15 minút, pričom bude umožnený prejazd vozidiel záchranných zložiek.

Okres Rimavská Sobota

Protest začína o 10:00 na Košickej ulici pred budovou Mlynov v Rimavskej Sobote. Následne sa kolóna traktorov bude presúvať po ceste I/16 v smere na Košice. Odbočí do mesta na ulici Jesenského a bude pokračovať cez Cintorínsku a Družstevnú ulicu, následne cez svetelnú križovatku na Malohontskú ulicu, kde sa kolóna zdrží asi hodinu.

Po hodine sa vydá von z mesta cez pripravovanú turbookružnú križovatku a po ceste I/16 cez Babin Most do obce Ožďany ku kolibe Ožďany, odkiaľ sa po ceste I/16 vráti k budove Mlynov v Rimavskej Sobote. Ukončenie organizátori predpokladajú o 15:00.

Okres Revúca

V čase od 11:00 do 15:30 sa protestu zúčastní 20 ľudí. Poľnohospodári z okresu Revúca sa zhromaždia pri závode Gemerka v meste Tornaľa, kde počkajú na poľnohospodárov z okresu Rožňava a spolu sa budú presúvať po ceste I/16 v smere na Rožňavu. Protestnú jazdu budú opúšťať individuálne podľa miesta bydliska. Podľa slov organizátora protestu nebudú blokovať žiadnu cestu a ani inak obmedzovať ostatných účastníkov cestnej premávky.

Okres Žiar nad Hronom

V okrese Žiar nad Hronom polícia zatiaľ nedisponuje informáciou o plánovanom proteste.
Na týchto trasách bude viacero policajných hliadok, ktoré budú zabezpečovať verejný poriadok a usmerňovať dopravu.

„Upozorňujeme vodičov, aby sa v uvedenej dobe vyhli týmto úsekom. V prípade, že budú týmito úsekmi prechádzať, musia rátať s obmedzeniami. Všetkých účastníkov žiadame, aby rešpektovali naše pokyny,“ vyzýva polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu