FOTO: Skvelá správa pre pacientov v žiarskej nemocnici. Ich komfort zvýšia nové lôžka


FOTO: Skvelá správa pre pacientov v žiarskej nemocnici. Ich komfort zvýšia nové lôžka
Galéria: 4 fotky
Foto: nemocnicaziarnadhronom.agel.sk

Pacienti v žiarskej nemocnici sa dočkali nových lôžok, ktorými sa po rokoch nahradia opotrebené postele na jednotlivých oddeleniach. Tento krok je podľa nemocnice iba začiatkom reorganizácie a rekonštrukcie zariadenia s cieľom posunúť ho na vyššiu úroveň kvality, zabezpečiť väčšiu dostupnosť zdravotnej starostlivosti v regióne a nevyhnutný komfort pre pacientov aj personál.

Ide o elektrické polohovateľné lôžka, pričom nemocnica zakúpila 107 kusov vrátane hrazdy, teleskopického infúzneho stojana, koša na bažanta, bočníc, 107 nočných stolíkov a zároveň 107 pasívnych matracov. Ich montáž a výmena lôžok prebehla na chirurgickom, internom, neurologickom oddelení, na pediatrii a na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny.


Lôžko má nadštandardné vlastnosti a sofistikované funkcie, vďaka čomu zabezpečuje nevyhnutný komfort pre pacienta a uľahčuje prácu zdravotníkom. Vďaka polohovaniu sa minimalizuje tlak a trecia sila v pánvovej oblasti pacienta. Pri výrobe sa používajú bezšpárové technológie, ktoré minimalizujú priestor pre vznik nežiadúcich infekcií. Lôžka tak spĺňajú najprísnejšie hygienické požiadavky.

Celková investícia do zakúpenia nových postelí s príslušenstvom vo výške 210-tisíc eur predstavuje iba začiatok plánovaných investícií, ktoré sa uskutočnia v žiarskej nemocnici v tomto roku. „Verím, že aj tieto investície do žiarskej nemocnice pomôžu znásobiť jej kredit, prilákať kvalifikovaný personál a zlepšiť dostupnosť zdravotnej starostlivosti v regióne,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Žiar nad Hronom Ľudmila Veselá.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu