FOTO: Takto bude vyzerať nová autobusová čakáreň v Kremnici. Práce si vyžiadajú obmedzenia


FOTO: Takto bude vyzerať nová autobusová čakáreň v Kremnici. Práce si vyžiadajú obmedzenia
Galéria: 7 fotiek
Foto: kremnica.sk

Počas jarných mesiacov je plánovaný začiatok prác na obnove centrálnej čakárne kremnickej  autobusovej stanice. Počas realizácie prác treba na autobusovej stanici počítať s čiastočnými obmedzeniami, o rozsahu ktorých vás bude mesto po dohode s dopravcom SAD Zvolen priebežne informovať.

Podľa primátora Martina Novodomca sa obnovou čakárne nielen zvýši komfort a bezpečnosť cestujúcej verejnosti z nášho mesta a priľahlého regiónu, no z hľadiska podpory cestovného ruchu bude prvý kontakt turistov s mestom po dlhých rokoch konečne dôstojný.

Základnou časťou rekonštrukcie bude obnova betónovej platne a skeletu. Pri betónovej platni, na ktorej skelet stavby stojí, sa počíta so zarovnaním povrchu, dobetónovaním schodiska pre bezpečný prístup. Riešiť sa bude tiež povrchová úprava platne.



Počíta sa s výmenou mobiliáru a lavičiek, novou farebnosťou aj svetelnosťou. Okrem vonkajšieho mobiliáru bude vo vnútri čakárne umiestnený aj solitérny mobiliár pre vytvorenie zaujímavejšieho priestorového usporiadania.

Zaujímavými novými prvkami budú informačné materiály ako značky a smerovníky a na priečelí budovy bude umiestnený veľký nápis „Kremnica“ s logom mesta. Kvôli zvýšeniu bezpečnosti cestujúcich počíta návrh so zaujímavým osvetlením čakárne, objekt a jeho okolie má výrazovo doplniť vhodná zeleň. K zaujímavostiam patrí tiež to, že použité materiály a nové prvky sú inšpirované dreveným baníckym pavlačovým domom, čo korešponduje s bohatou históriou nášho regiónu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu