Bábätku dávali piť kontaminovanú vodu, zomrelo na otravu. Rodičia zo Žiaru nad Hronom idú do väzenia


Foto: Bábätku dávali piť kontaminovanú vodu, zomrelo na otravu. Rodičia zo Žiaru nad Hronom idú do väzenia Foto: Archív/noviny.sk

Rodičia z osady v Žiari na Hronom pôjdu na tri roky do väzenia. Zanedbali starostlivosť o svoju dvojmesačnú dcérku, ktorej miešali Sunar s kontaminovanou vodou zo studne. Dieťa zomrelo na otravu dusičnanmi. Informoval o tom portál noviny.sk.

Prípad, ktorý sa udial ešte pred dvomi rokmi, definitívne uzavrel Krajský súd v Banskej Bystrici. Obhájkyňa rodičov Sára Tarnociová pre portál uviedla, že majú svoje deti radi a nikdy by im úmyselne neublížili.

„Podľa môjho názoru sú tie tresty primerané a zákonné,“ povedal pre portál Juraj Slezák, prokurátor Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici.



Z rovnakého miesta berú vodu aj iní obyvatelia osady. Mesto pritom pred niekoľkými rokmi vybudovalo hygienickú stanicu s automatom na pitnú vodu, ku ktorej majú prístup. „Chceli sme sa vyhnúť aj tejto, žiaľ, tragickej udalosti, ktorá sa stala. Preto sme vybudovali túto hygienickú stanicu,“ vysvetlil Peter Antal, primátor mesta Žiar nad Hronom.

„Moji klienti boli momentálne v podmienke, pretože im predtým už jedno dieťatko zomrelo,“ dodala pre portál Tarnociová. Prvé dieťa manželov zomrelo v osade na intoxikáciu splodinami horenia, keď spalo vedľa piecky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu