FOTO: Pred policajtami v Lučenci unikal zdrogovaný (ne)vodič, zahodil ponožku plnú pervitínu


FOTO: Pred policajtami v Lučenci unikal zdrogovaný (ne)vodič, zahodil ponožku plnú pervitínu
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Dopravní policajti z Lučenca v piatok 8. marca spozorovali vozidlo značky BMW, pričom osobu za volantom spoznali. V minulosti s ním už mali dočinenia, keďže viackrát porušil pravidlá cestnej premávky. Dokonca mu zadržali vodičský preukaz, o čom informovali na sociálnej sieti.

Policajná hliadka ho preto vyzvala, aby zastavil, no vodič na ich výzvy nereagoval. Namiesto toho sa rozhodol uniknúť. Neskôr však vozidlo zastavil a vystúpil z neho. Po výzve, aby sa preukázal potrebnými dokladmi, tak neurobil, keďže vodičský preukaz pri sebe nemal.

Počas rozhovoru s policajtmi zahodil mobilný telefón a ponožku do neďalekej trávy. O tejto skutočnosti policajti informovali operačného dôstojníka, na základe čoho na miesto vyslali kriminalistického technika a povereného príslušníka Policajného zboru Lučenec.

Dychová skúška na alkohol nepotvrdila jeho výskyt v dychu vodiča. Policajti však mali podozrenie, že mohol užiť iné omamné a psychotropné látky. Vyzvali ho, aby sa podrobil odberu biologického materiálu. Predbežné vyšetrenie potvrdilo výskyt viacerých drog v jeho organizme.


Zároveň otestovali aj materiál, ktorý zaistili na mieste, zo zahodenej ponožky. Predbežná expertíza potvrdila prítomnosť drog, konkrétne pervitínu. Zo zaisteného množstva je podľa polície možné vyrobiť 1 970 obvyklých jednorazových dávok drogy.

Vzhľadom na túto skutočnosť je proti 38-ročnému mužovi vedené trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť. Policajti ho obmedzili na osobnej slobode a neskôr ho previezli na policajnú stanicu, kde ho umiestnili do policajnej cely.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu