V doplňujúcich voľbách sa vyberali starostovia aj poslanci. Volilo sa aj v Banskobystrickom kraji


Foto: V doplňujúcich voľbách sa vyberali starostovia aj poslanci. Volilo sa aj v Banskobystrickom kraji Foto: Ilustračné foto: minv.sk

V osemnástich obciach po celom Slovensku sa v sobotu 10. februára konali doplňujúce komunálne voľby. Ľudia si vyberali nových starostov, poslancov alebo celé obecné zastupiteľstvo. Hlasovalo sa tam, kde riadne voľby pred dvoma rokmi nemali alebo sa z rôznych dôvodov museli zopakovať.

Riaditeľka odboru volieb Ministerstva vnútra SR Eva Chmelová vysvetlila, že doplňujúce voľby sa v obciach konajú spravidla dvakrát ročne. Najmä z dôvodu, že došlo k úmrtiu starostu, poslancov alebo v predchádzajúcich voľbách sa voľby v obciach nevykonali.

Portál spravy.rtvs.sk uviedol, že doplňujúce voľby boli pôvodne vyhlásené v dvadsiatich obciach, no v tých menších ako Starina v okrese Snina a Krná v okrese Poltár sa nenašiel nikto, kto by chcel kandidovať.

Starostu si volili v obci Drňa v okrese Rimavská Sobota. Obyvatelia si zvolili 47-ročného nominanta Smeru-SD Gejza Bariho, ktorý vykonával funkciu zastupujúceho starostu. Získal 59 hlasov.


Len poslancov volili obyvatelia v obciach Hrlica v okrese Revúca, Trnavá Hora v okrese Žiar nad Hronom a v Ďurkovciach v okrese Veľký Krtíš.

Za poslanca obecného zastupiteľstva v Trnavej Hore bol zvolený nezávislý kandidát Martin Urgela so 109 hlasmi, pričom volieb sa zúčastnilo 129 voličov. V Ďurkovciach volilo 33 voličov a najviac hlasov (15) získal Zoltán Fábry zo strany Maďarská aliancia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu