Mladý vodič BMW bol pod vplyvom drog a dopraváci zistili aj druhý dôvod, prečo nemal šoférovať


Foto: Mladý vodič BMW bol pod vplyvom drog a dopraváci zistili aj druhý dôvod, prečo nemal šoférovať Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

V Rimavskej Sobote v pondelok 15. januára zastavila hliadka dopravnej polície 24-ročného vodiča osobného auta BMW X5. Ako sa ukázalo, za volantom vôbec nemal sedieť, a to hneď z dvoch dôvodov

„Policajná hliadka vodiča zastavila na Cukrovarskej ulici v Rimavskej Sobote, pričom počas kontroly bolo zistené, že ide o muža, ktorý má trestným rozkazom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá,“ uviedla banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti a dodala, že tento trest mu bol uložený opakovane. Muž taktiež musel podstúpiť ochranné protitoxikomanické liečenie ambulantnou formou.

Z toho dôvodu hliadka vyzvala vodiča k odberu biologického materiálu, aby zistila prípadné požitie omamných a psychotropných látok. Už predbežné vyšetrenia ich podozrenie potvrdili. V jeho organizme bola potvrdená prítomnosť amfetamínu, metamfetamínu a taktiež canabisu.

„Presná koncentrácia omamných a psychotropných látok však bude určená až z vykonanej analýzy krvi vodiča,“ vysvetlila polícia. 


Počas kontroly mu tiež prehľadali auto a našli materiál, pri ktorom majú podozrenie, že má súvis s páchaním drogovej trestnej činnosti. Zaistený materiál plánujú zaslať na expertízne skúmanie.

Mladý vodič si teda poriadne zavaril. Ako uviedla polícia, poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu v Rimavskej Sobote už začal trestné stíhanie a zároveň vzniesol obvinenie z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Rovnako tak je voči nemu vedené trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu