Malého chlapčeka zachytilo auto na priechode v Žiari nad Hronom. Previezli ho do nemocnice


Foto: Malého chlapčeka zachytilo auto na priechode v Žiari nad Hronom. Previezli ho do nemocnice Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Včera v ranných hodinách došlo v Žiari nad Hronom k nešťastiu, pri ktorom bolo zranené dieťa. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici v príspevku na sociálnej sieti.

Vo štvrtok 11. januára ráno sa 7-ročný chlapček pohyboval popri ulici Dr. Jánskeho. Keď vošiel na priechod pre chodcov, zachytilo ho osobné motorové vozidlo Škoda Fabia, ktoré práve prechádzalo po ceste. Za volantom sedel 64-ročný vodič.


„Pri nehode došlo k zraneniu maloletého chodca, ktorý bol z mieste nehody so zraneniami prevezený do nemocnice. Podľa predbežného vyjadrenia lekára by malo ísť o ľahké zranenia. Alkohol u vodiča zistený nebol. Presná príčina nehody, ako aj miera jej zavinenia sú predmetom ďalšieho objasňovania,“ vysvetlili banskobystrickí policajti.


Polícia zároveň prosí všetkých vodičov, aby zvýšili pozornosť, keď sa v blízkosti komunikácie pohybujú deti. Keďže ešte nevedia odhadnúť rýchlosť ani vzdialenosť áut jazdiacich po ceste, môžu sa zachovať nevyspytateľne. 

Rodičia by zas mali svoje deti od malička učiť, ako sa správať na cestách a v ich okolí. Účastníkom cestnej premávky nie je len motorista, ale aj chodec, cyklista či cestujúci hromadnou dopravou.

„Výchova k správnemu správaniu sa v cestnej premávke začína v rodine, preto je tu odkaz pre všetkých rodičov: Buďte pre svoje deti vzorom aj v správaní sa na cestách,“ doplnila polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu