Bez nadávok a predbiehania. Banská Bystrica bude opäť rozdávať, pre každého občana je dostatok


Foto: Bez nadávok a predbiehania. Banská Bystrica bude opäť rozdávať, pre každého občana je dostatok Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Na Mičinskej ceste 35 v Banskej Bystrici bude mesto opäť rozdávať obyvateľom bezplatný kompost do záhrad. Naposledy bol oň veľký záujem a túto možnosť využilo vyše 220 záhradkárov. Spolu si odniesli viac ako 35 ton.

Ako informuje mesto na sociálnej sieti, možnosť majú aj ďalší občania. Kompost si môžu prevziať na spomenutej adrese každý utorok, stredu, štvrtok a piatok čase od 9:00 hod. do 17:30 hod. a v soboty od 9:00 hod. do 14:00 hod.


Nemusíte sa registrovať, potrebujete len vlastné nádoby, vedrá, vrecia alebo vlečky. Pre jednu domácnosť je určených 200 litrov.

„V súvislosti s blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami budú pracovníci k dispozícii až od utorka 2. apríla 2024. Zároveň vás opätovne žiadame, aby ste sa správali slušne, zodpovedne a disciplinovane. Sme radi, že je o „čierne zlato“ v podobe kompostu záujem, avšak ujde sa každému. Nie je potrebné sa predbiehať či nebodaj slovne alebo fyzicky napádať,“ upozorňuje mesto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu