FOTO: V Banskej Bystrici diskutujú o zmenách v parkovaní. Nie všetci sú s nimi spokojní


FOTO: V Banskej Bystrici diskutujú o zmenách v parkovaní. Nie všetci sú s nimi spokojní
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

V Banskej Bystrici postupne prebiehajú diskusie ohľadom regulovaného parkovania. O tejto téme sa rozprávali aj na stretnutí obyvateľov lokality Severná – Bakossova. Ide o jednu z troch mestských častí, kde sa od septembra zavádzajú rezidentské zóny.

O potrebe spustenia rezidentského parkovania diskutovali odborníci a zástupcovia z oddelenia dopravných stavieb, údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí, klientského centra a z odboru architekta mesta, ako aj z mestskej polície.



„Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť i za kultivovanú diskusiu. Regulácia má zlepšiť dostupnosť parkovania hlavne pre rezidentov v mieste ich bydliska. Za týmto účelom zavádzame do parkovania systém, jednotné pravidlá a podmienky určujúce, kde je, a kde nie je možné parkovať.  Na budúci rok plánujeme spustiť regulované parkovanie na Sídlisku, v Radvani a Kráľovej. V rokoch 2026 až 2027 zasa na Fončorde a v Sásovej,“ informovalo mesto na sociálnej sieti.

Po tohtotýždňových stretnutiach v Podlaviciach a na Severnej – Bakossovej bude mesto pokračovať stretnutiami s obyvateľmi Uhliska v pondelok 29. apríla o 17:30.

Pod príspevkom na sociálnej sieti, ktorý informoval o stretnutiach zástupcov mesta s občanmi, sa vyskytol aj kritický komentár od Petra. „Pokiaľ viem, tak v Podlaviciach to nedopadlo podľa predstáv mesta. Ale, štandardne, mesto to zaujímať nebude. Proste sa rozhodlo a to aj napriek nesúhlasu obyvateľov. A to je v demokratickej spoločnosti smutné. To nebolo prerokovanie s občanmi. To bolo diktátorské oznámenie občanom, že takto to bude a basta,“ napísal. Mesto zatiaľ na tento komentár nereagovalo.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu