Vulgárny bilbord pred školou v Banskej Bystrici pobúril rodičov. Mesto ho žiada odstrániť


Foto: Vulgárny bilbord pred školou v Banskej Bystrici pobúril rodičov. Mesto ho žiada odstrániť Foto: RTVS

„Únia nás ničí, pošli ju do ...“ Presne táto veta, ktorej koniec si ľahko domyslíte, stojí na bilborde pred Základnou školou Narnia v Banskej Bystrici. Možno ste túto reklamu zachytili aj vo vašom okolí, ak nie - ide o bilbord pred voľbami do Európskeho parlamentu z dielne strany Kotlebovci -  ĽSNS. V Banskej Bystrici však veľkoplošná reklama s vulgárnym podtextom, vzbudila nevôľu, až odpor.

RTVS informuje o tom, že proti bilbordu sa postavili rodičia detí navštevujúcich blízku školu. „Je úplne jasné, kto si tam aké slovo doplní. Evokuje to iba jedno slovo. Myslím si, že prejavovať akékoľvek názory, nielen politické, takýmto spôsobom je verejne nevhodné. Ja si neželám, aby moje deti videli takéto veci,“ povedal pre verejnoprávne médium rodič Ján Kapusta. Proti sa postavilo aj vedenie základnej školy. „Snažíme sa naše deti viesť k charakterovým hodnotám a snažíme sa z nich robiť charakterných ľudí. Zdá sa mi, že takéto niečo je v priamom rozpore s tým,“ dodal pre RTVS riaditeľ základnej školy Narnia Marek Golian. 

Na nevhodnú reklamu v blízkosti miesta, ktoré navštevuje množstvo detí už zareagovalo aj mesto. Banskobystrická radnica vyzvala reklamnú agentúru, aby bilbord odstránila. „Bilboard, ktorý nabáda na vulgarizmy, sa nachádza na Internátnej ulici na Fončorde, v blízkosti ZŠ Narnia, súkromnej ZUŠ Jozefa Tatára a pracoviska ZUŠ J. Cikkera. Denne okolo neho prejdú desiatky detí i rodičov. Mesto Banská Bystrica sa od takéhoto spôsobu politickej kampane na bilbordoch rázne dištancuje,“ vyhlásila pre portál Dnes 24 Bystrica hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu