V Brezne na starom cintoríne rozširujú hrobové miesta. Majú byť hotové už o niekoľko mesiacov


Foto: V Brezne na starom cintoríne rozširujú hrobové miesta. Majú byť hotové už o niekoľko mesiacov Foto: brezno.sk

Ako informuje Brezno na svojej webovej stránke, v prvej etape výstavby na starom cintoríne pribudne štyridsať hrobových miest. S prácami by mali technické služby finišovať v júni, všetko však závisí od počasia.

Technické služby Brezno spravujú tri cintoríny, a to dva mestské na Školskej a Cintorínskej ulici a jeden v miestnej časti Bujakovo – Padličkovo. Celkovo v nich evidujú 1 970 jednohrobov, 1 245 dvojhrobov, 95 trojhrobov, 27 štvorhrobov a 676 urnových miest.

Kapacitné rozšírenie hrobových miest pri priemernej úmrtnosti takmer 200 ľudí ročne je podľa breznianskej samosprávy nevyhnutnosť. Preto sa snaží túto situáciu riešiť, ako aj upravovať cintoríny tak, aby boli dôstojným miestom posledného odpočinku.



Minulý týždeň sa začali páce na starom cintoríne, kde rozširujú hrobové miesta s kapacitou na päť rokov. Ako uviedol riaditeľ technických služieb Lukáš Jeremiáš, na mieste bývalých základov domu smútku, v západnej časti cintorína od ulice Moyzesova, vznikne 40 a následne ďalších 50 nových hrobových miest.

Prvú etapu by mali ukončiť do konca júna, všetko závisí od poveternostných podmienok. „Práce si vyžadujú hlavne terénne úpravy, stabilizáciu svahu, budovanie nových chodníkov a oplotení. Priestorovo sme limitovaní a môžeme rozširovať len v starom cintoríne,“ uzavrel šéf techničiarov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu