Je lepší Apple alebo Samsung? Takto dopadol prieskum výkonnosti smartfónov


Foto: Je lepší Apple alebo Samsung? Takto dopadol prieskum výkonnosti smartfónov Foto: canva.com

Spoločnosť Canalys zverejnila rebríček najvýkonnejších smartfónov na trhu za prvý štvrťrok súčasného fiškálneho roku. Informoval o tom portál techbyte.sk.

Viaceré značky aktuálne zavádzajú novinky a vo veľkom využívajú napríklad umelú inteligenciu. „V oblasti AI sa aktuálne činí mnoho výrobcov, pričom každý z nich uplatňuje vlastný prístup. Jedinou výnimkou, teda aspoň zatiaľ, je Apple,“ uvádza portál techbyte.sk s tým, že by sa to mohlo zmeniť s nadchádzajúcou konferenciou WWDC, kde by Apple malo priniesť funkcie umelej inteligencie do iPhonov spoločne so systémom iOS 18.

Práve umelá inteligencia pomáha niektorým predajcom v náraste svojho podielu na trhu. Samsung tak mal napríklad zvýšiť predaj radu Galaxy S24, ktorý prekonal výkon svojho predchodcu.



Kto je favorit?

Najvyššiu výkonnosť v uplynulom kvartáli potvrdil opäť juhokórejský výrobca Samsung. Ten dosiahol až 20-percentný trhový podiel. V prepočte to znamená, že každý piaty smartfón, ktorý sa na svete predá, nesie značku Samsung. Napriek tomu, že skončil prvý, v medziročnom porovnaní si pohoršil o dve percentá.

Druhé miesto obsadil americký Apple, ktorý si zaistil 16-percentný trhový podiel. V porovnaní s minulým rokom však prepadol o 5 percent.

Prekvapením bol 14-percentný trhový podiel predajcu Xiaomi. Umiestnil sa na treťom mieste, za Apple tak zaostáva len o dve percentá. Je dosť možné, že značku Apple konkurent z Číny v najbližších mesiacoch predbehne.

Foto: Canalys


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu