Mnohí Zvolenčania stále nedostali parkovaciu kartu. Od 1. mája platí nová regulácia, hrozí im pokuta?


Foto: Mnohí Zvolenčania stále nedostali parkovaciu kartu. Od 1. mája platí nová regulácia, hrozí im pokuta? Foto: Foto: Facebook - Mesto Zvolen

Mnohí Zvolenčania požiadali o parkovaciu kartu až v posledných dňoch pred 1. májom. Práve tento deň je začiatkom platnosti regulácie parkovania v širšom centre mesta a na sídlisku Západ. Stovky žiadostí, prichádzajúcich naraz cez webovú aplikáciu datamesta.zvolen.sk, vyžadujú istý čas na spracovanie. Kto doposiaľ nedostal vyjadrenie, nemusí sa obávať pokuty.

Žiadosti posudzujeme priebežne, vzhľadom na ich vysoký počet v poslednom týždni môže trvať aj niekoľko dní, kým žiadateľ dostane vyjadrenie. Je logické, že ak niekto čaká na schválenie, nemôže byť v tom čase pokutovaný za to, že by si nesplnil svoju povinnosť,“ uviedol vedúci odboru dopravy Pavel Brťka.


„Prvé májové dni budú kontroly zamerané predovšetkým na parkovanie na chodníkoch, zeleni či iných neoprávnených miestach. Parkovanie na základe parkovacích kariet budeme posudzovať individuálne, pričom budeme rozlišovať, či už majiteľ vozidla požiadal o parkovaciu kartu, alebo tak vôbec neurobil,“ dodal náčelník zvolenskej mestskej polície Jozef Záchenský.

Akonáhle budú schválené aj posledné žiadosti o parkovacie karty, kontrolná činnosť sa rozbehne naplno s cieľom dohliadať na nové pravidlá a chrániť tak predovšetkým domácich obyvateľov. Predstavitelia mesta veria, že sa tak udeje už v prvých májových dňoch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu