Preteky autobusu a traktora na plochej dráhe v Žarnovici? V skutočnosti išlo o niečo celkom iné


Foto: Preteky autobusu a traktora na plochej dráhe v Žarnovici? V skutočnosti išlo o niečo celkom iné Foto: Facebook/Plochá dráha Žarnovica

Plochá dráha patrila v Československu medzi obľúbené motoristické disciplíny. Medzi centrá tohto športu na Slovensku patrila aj Žarnovica. Na tamojšej dráhe sa pred mnohými rokmi dokonca začali organizovať preteky majstrovstiev sveta a majstrovstiev Európy.

Ako v iných mestách, tak aj v Žarnovici záujem o tento šport upadal, preto museli bojoval s nedostatkom pretekárov a financií. Silným impulzom, ktorý prakticky vrátil žarnovickú plochú dráhu do jej najslávnejších 80-tych rokov, bol vznik Speedway Clubu Žarnovica. Všetko vyústilo na prelome rokov 2010 a 2011 pre nespokojnosť s dovtedajším vedením. Dnes je situácia celkom odlišná a dráha sa aktívne využíva.


Pracovalo sa na nej aj v uplynulých dňoch, aby bola pripravená na novú sezónu 2024. „Zvolili sme netradičný spôsob a na valcovanie sa použil aj autobus. Momentálne ešte čakáme na nové nafukovačky, aby sme mohli začať trénovať,” informoval na sociálnych sieťach profil Plochá dráha Žarnovica.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu