Žiar nad Hronom: Ulicu SNP dokončia do konca apríla. Rekonštrukcia mosta ponad železničnú trať je v nedohľadne


Foto: Žiar nad Hronom: Ulicu SNP dokončia do konca apríla. Rekonštrukcia mosta ponad železničnú trať je v nedohľadne Foto: ziar.sk

Viacerým obyvateľom Žiaru nad Hronom sa zdalo, že práce na rekonštrukcii Ulice SNP počas zimného obdobia spomalili a na podchode úplne zastali. Ako však potvrdila Slovenská správa ciest (SSC), práce sa postupne opäť rozbiehajú.

„Ich ďalší postup bude do istej miery ovplyvňovať počasie, a teda poveternostné podmienky v jarných mesiacoch. V súčasnosti sa pracuje na svetelných semaforoch, na moste ponad Hron a začínajú sa rozbiehať aj práce na podchode,“ uviedla hovorkyňa SSC Jana Lukáčová.

Niektoré práce nemožno vykonávať v zimnom období, avšak tento fakt nemá vplyv na dodržanie zmluvne dohodnutého termínu ich ukončenia. Zhotoviteľ predložil nový harmonogram prác, kde garantuje dodržanie termínu konca apríla 2024 s dostatkom kapacít na zvládnutie stavby v stanovenom termíne.



Bude sa opravovať aj most nad železnicou?

Ako informovala hovorkyňa, most nad železnicou je samostatná stavebná akcia, ktorá síce mala zhotoviteľa, ale po zistení nepredvídateľných okolností s vysokým dopadom na cenu prác sa SSC so zhotoviteľom dohodla na ukončení zmluvy.

„V minulom roku sme opätovne vyhlásili verejné obstarávanie zhotoviteľa, no nebola predložená ani jedna cenová ponuka. Preto sa v súčasnosti znovu pripravujú podklady na vyhlásenie verejnej súťaže. Ak sa podarí „vysúťažiť“ dodávateľa stavebných prác, bude rekonštrukcia mosta prebiehať ako samostatná stavba,“ dodala Lukáčová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu