Za župana v Banskej Bystrici odporúča Andrej Danko voliť Jána Luntera


Foto: Za župana v Banskej Bystrici odporúča Andrej Danko voliť Jána Luntera Foto: lunter2017.sk

Slovenská národná strana pri blížiacich sa novembrových voľbách do samosprávnych krajov bude voličom odporúčať v Banskej Bystrici podporiť toho kandidáta, ktorý má najvyššie preferencie aby mohol poraziť súčasného župana Mariána Kotlebu z Ľudovej strany Naše Slovensko.

Cieľom je nahradiť súčasného predsedu Mariána Kotlebu

Predseda Slovenskej Národne Strany, vyjadril podporu nezávislému kandidátovi Jánovi Lunterovi, ktorý má podľa doterajších prieskumov najväčšiu šancu poraziť M. Kotlebu. Lunter má pritom podporu aj z ďaľších koaličných strán ako Most - Híd a Smer - SD. S podporou SNS by jeho šance vzrástli, keďže primárnym cieľom strany je poraziť súčasného predsedu z ĽSNS.

„My jasne odporúčame našim voličom voliť pána Luntera. Nie je stranícky kandidát, veľmi citlivo ja zvažujem slová. Niekedy mu podpora môže pomôcť a niekedy ublížiť. On sa sám vyjadril k podpore Smeru-SD, že nie on podporuje Smer-SD, ale že Smer-SD jeho. Prepáčte, ja takúto facku od neho nepotrebujem, ale verejne hovorím, voľte ho,“ uviedol Danko pre portál teraz.sk.

Danko Lunterovi verí, a  podľa jeho slov pri vyjadrení takejto podpory reflektuje názor regionálnych straníckych štruktúr v Banskobystrickom kraji


„Pán Lunter na seba preberie, a verím, že sa mu to podarí, veľkú zodpovednosť. Ja budem odporúčať, aby naši volili najsilnejšieho kandidáta podľa prieskumov, dnes to je on, a určite nebudem nikoho kontrolovať, koho volí, ale odporúčam takisto, aby to bol ten najsilnejší kandidát, ktorý porazí Kotlebu,“ doplnil A. Danko.

Aj voľby v Nitre donútili koalíciu aby sa spojila svoje sily v boji proti Milanovi Uhríkovi

Problém rovnakých rozmerov hrozí aj v Nitre, kde za predsedu kraja kandiduje podpredseda Ľudovej strany Naše Slovensko Milan Uhrík. Uhríkova kandidatúra spojila koalíciu a vládne strany sa rozhodli vyjadriť podporu súčasnému predsedovi Milanovi Belicovi.

Andrej Danko zároveň vyzval kandidáta pravicových strán Jána Greša, aby sa vzdal kandidatúri v prospech súčasného predsedu a pomohol tak oslabiť pozíciu Milana Uhríka. „V Nitre sme urobili koalíciu, pretože tam hrozí ten istý problém. Takisto tam vyzývam pána Grešša, ako druhého kandidáta, aby podporil pána Belicu, ktorý je kandidát Smeru-SD, SNS a Most-Híd,“ dodal Danko.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk