Vodiči sa konečne dočkajú, katastrofálnu Biskupskú cestu opravia už čoskoro: sľubuje Lunter


Foto: Vodiči sa konečne dočkajú, katastrofálnu Biskupskú cestu opravia už čoskoro: sľubuje Lunter Foto: ilustračné

Katastrofálny úsek cesty medzi Fiľakovom a Biskupicami by sa mal začať opravovať už čoskoro. O situáciu sa zaujíma aj predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter, ktorý sľúbil, že cesta bude opravená akonáhle bude počasie priaznivé.  

„Pracujeme na spustení verejného obstarávania na výber dodávateľa rekonštrukcie cesty tak, aby všetko bolo v súlade so zákonom. Akonáhle bude známy víťaz súťaže, začneme s komplexnou rekonštrukciou tohto úseku. Pri dodržaní všetkých zákonných podmienok by to mohlo byť na konci mája respektíve na začiatku júna,“ povedal Ján Lunter.  

Oprava cesty bola evidovaná už v rozpočte na rok 2017 aj s ďalšími nevhodnými úsekmi ciest v okrese Lučenec a Zvolen. Spolu išlo o 25 kilometrov ciest za 1,5 milióna eur. K realizácii zákaziek však nedošlo kvôli nezákonnému verejnému obstarávaniu bývalého vedenia kraja.  

„Tento problém sme spolu so starostom susedných Biskupíc v priebehu minulého roka viackrát avizovali bývalému vedeniu župy. Hoci sme sa dostali na zoznam investičných akcií, verejné obstarávanie bolo fiaskom,“ uviedol primátor Fiľakova Attila Agócs.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: vucbb.sk