Polícia varuje pred podvodníkmi. Na tejto stránke falošnej „Packety“ vám balík nevybavia


Foto: Polícia varuje pred podvodníkmi. Na tejto stránke falošnej „Packety“ vám balík nevybavia Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Polícia upozorňuje na podozrivú stránku, ktorá falošne vystupuje ako Packeta.sk.

Snaží sa pôsobiť čo najviac dôveryhodne, na webe sú detaily, ktoré sa na pôvodnú stránku prepravnej spoločnosti nápadne podobajú. Balík alebo problém s ním však nie je možné prostredníctvom tejto stránky vybaviť.

Ide o phishingový podvod. Zakladatelia stránky sa jednoducho snažia získať prístup do vášho účtu a následne získať aj peniaze z neho.



Na stránke sa nachádzajú aktívne tlačidlá. Po kliknutí na tlačidlo „získajte peniaze“ bude človek automaticky presmerovaný na stránku, ktorá vyzerá ako stránka vašej banky, no v skutočnosti nie je. Od človeka sa vyžaduje zadanie údajov o platobnej karte. Po splnení tohto kroku sú peniaze z karty nenávratne preč.

Polícia na svojej sociálnej sieti radí, aby si v prípadoch, kedy si človek nie je istý autenticitou internetovej stránky, skontroloval adresu stránky v internetovom adresári. V opačnom prípade môže človek riskovať stratu svojich peňazí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky