Nahnevaní Zvolenčania kritizujú mesto. Prekáža im nová regulácia parkovania a vyšší cenník


Foto: Nahnevaní Zvolenčania kritizujú mesto. Prekáža im nová regulácia parkovania a vyšší cenník Foto: Michaela Filipová

Dnes sme vás informovali, že od 1. mája platí vo Zvolene nová regulácia parkovania v širšom centre mesta a na sídlisku Západ. Dokonca pred pár dňami boli v niektorých lokalitách vypnuté parkovacie automaty, aby ich mohli prispôsobiť novému režimu.

Viacerí vodiči, ktorí požiadali o parkovaciu kartu až v posledných dňoch, ju zatiaľ nedostali. Preto sa obávali, že im hrozí pokuta.Žiadosti posudzujeme priebežne, vzhľadom na ich vysoký počet v poslednom týždni môže trvať aj niekoľko dní, kým žiadateľ dostane vyjadrenie. Je logické, že ak niekto čaká na schválenie, nemôže byť v tom čase pokutovaný za to, že by si nesplnil svoju povinnosť,“ povedal vedúci odboru dopravy Pavel Brťka.


Nespokojní Zvolenčania

Stovky ľudí už dlho pred avizovaným spustením regulácie nesúhlasili s touto novinkou. Vznikla aj petícia, ktorú podpísalo vyše 1 600 obyvateľov. Ako sa zdá, vlna kritika narastá aj po 1. máji.

„Prosím, vie mi niekto vysvetliť, prečo sú v pásme 2 uvedené sadzby za parkovné za pásmo 1? To, že pred pár dňami človek zaplatil za parkovné na tomto mieste 50 centov a teraz 1,70€, asi ani nejde rozumne vysvetliť,“ napísala do jednej zo skupín na sociálnej sieti týkajúcej sa Zvolena nahnevaná Michaela.


Pripojila ja niekoľko fotografií, pod ktorými sa spustila rušná diskusia. „Naše vedenie mesta petíciu za zrušenie regulácie odignorovalo, ani požiadavky nezaradili do rokovania zastupiteľstva v zákonnej 30-dňovej lehote. Toto je už na odvolanie primátora aj s jeho ostatnými krokmi proti mestu a službám občanom. Nájde sa nás 30% voličov, aby bola petícia a následné referendum o odvolaní úspešné?“ pýta sa Jozef. Treba však dodať, že mesto usporiadalo viaceré stretnutia s občanmi, kde riešili práve novú reguláciu parkovania.

Marcel napísal, že sa bude riadiť sľubom primátora pred voľbami aj po voľbách, že prvých tridsať minút bude pre občanov zadarmo na vybavenie vecí, ktoré sa dajú stihnúť za tento čas. Ako tvrdí, bolo to takto prezentované aj na stretnutiach.

„Pred pár rokmi som dávala na odkaz pre starostu podnet, že parkovisko je v strašnom stave, na čo mi odpísali, že je v súkromnom majetku a teda nie je to starosť mesta ho opraviť. Ale parkovné za mesto tam vyberajú a aj pokuty dávajú na dennej báze. Len tak ďalej, doteraz je z neho tankodrom,“ opísala svoju skúsenosť jedna z komentujúcich.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu