VIDEO: Ísť či neísť? Železničná závora na priecestí v žiarskom okrese pokúšala trpezlivosť vodičov


Foto: VIDEO: Ísť či neísť? Železničná závora na priecestí v žiarskom okrese pokúšala trpezlivosť vodičov Foto: Facebook/Peťo Beňo

V popoludňajších hodinách v utorok 26. marca sa v okrese Žiar nad Hronom tvorili kolóny na neobvyklom mieste. Zástupy áut stáli medzi Hliníkom nad Hronom a obcou Dolná Ždaňa v blízkosti železničného priecestia.

Bežne plynulú premávku na tomto mieste na dlhšiu dobu zbrzdila závora, ktorá chráni spomínané priecestie. Pre poruchu pravidelne klesala k zemi a následne sa opakovane zdvíhala. Nikdy sa však úplne neotvorila, aby vozidlá mohli bezpečne prejsť.

Motoristom prikazovala stáť aj svetelná signalizácia, ktorej červené svetlá prerušovane blikali. Vlak však neprichádzal. Svedkom nezvyčajnej situácie bol aj vodič Peter, ktorý stál v zápche v smere z Hliníka nad Hronom približne desať minút, no napokon čakanie vzdal.


Aj napriek tomu, že situácia mohla kvôli „mávajúcej“ rampe na prvý pohľad pôsobiť komicky, je šťastím, že sa nikomu nič nestalo. V horšom prípade mohla poškodiť prechádzajúce auto či dokonca spôsobiť ujmu na zdraví.

V prípade, že sa ocitnete v podobnej situácii, cez priecestie v žiadnom prípade neprechádzajte. O poruche upovedomte železnice alebo zavolajte políciu na známom telefónnom čísle 158. Kompetentní na miesto vyšlú pracovníka, ktorý zabezpečí odstránenie poruchy a riadenie dopravy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu