Peter Pellegrini oznámil kandidatúru na prezidenta vo svojom rodnom meste


Foto: Peter Pellegrini oznámil kandidatúru na prezidenta vo svojom rodnom meste Foto: Facebook/Peter Pellegrini

Do boja o prezidentské kreslo sa dnes popoludní oficiálne zapojil aj kandidát, od ktorého to všetci čakali. Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini oznámil svoju kandidatúru v Banskej Bystrici.

Ako povedal pred prítomnými občanmi, všetky veľké rozhodnutia vo svojom živote prezentuje vo svojom rodisku, kde prežil detstvo. O svojom úmysle kandidovať na prezidenta Slovenskej republiky hovoril už dávnejšie, oficiálne oznámenie však odložil na piatok 19. januára.

Vo svojom príhovore celému štátu odkázal, že cíti dlhodobú dôveru ľudí a obrovský záväzok voči nim. Hovoril tiež o tom, aký by podľa jeho názoru mal byť správny prezident.


„Musí byť tým, komu budú ľudia dôverovať, na koho sa budú v ťažkých chvíľach spoliehať a za koho sa nebudú musieť nikdy hanbiť. Prezident sa musí opierať o pomoc a podporu skúsených a rešpektovaných osobností, pretože potrebuje ich pomoc pri tvorbe dlhodobej vízie krajiny, ale nemá a nesmie byť len prezidentom elít,“ uviedol Pellegrini.

Prezident by mal podľa neho ďalej komunikovať s domácimi a svetovými médiami, ale nesmie byť prezidentom médií. Má reprezentovať Slovensko v zahraničí, ale sebavedomá a hrdá krajina musí byť preňho na prvom mieste, ľudia, národ aj štát.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu