FOTO: Ani Brezno nezaháľa s jarnými prácami. Čo všetko už stihli upraviť a opraviť?


FOTO: Ani Brezno nezaháľa s jarnými prácami. Čo všetko už stihli upraviť a opraviť?
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Brezno - oficiálna stránka mesta

Od začiatku roka sa zamestnanci Technických služieb v Brezne venujú oprave ciest a chodníkov. Začali na hlavných ťahoch, ktoré má mesto v správe, a na uliciach, ktoré sú intenzívnejšie využívané. „Práce už realizovali na B. Němcovej, ŠLN, Jesenského a pokračujú na uliciach Štúrova, Laskomerského a podľa potreby,“ informovalo mesto na sociálnej sieti.

Taktiež sa začalo s prácami v starom cintoríne, kde rozširujú hrobové miesta s kapacitou na päť rokov. Ako informoval riaditeľ Lukáš Jeremiáš, na mieste bývalých základov domu smútku vznikne 40 a následne ďalších 50 nových hrobových miest. Prvú etapu by mali ukončiť do konca júna, všetko závisí od poveternostných podmienok.


V okolí Brezna vybudoval viac ako 30 studničiek a žliebkov, takisto upravil stovky metrov chodníkov. Na počesť Štefana Libiča dalo mesto pre dvomi rokmi zhotoviť drevenú sochu. „Má pripomínať jeho dielo nasledujúcim generáciám a na odkaze, ktorý zanechal, pracuje ďalej. Socha uja Libiča je umiestnená pri prameni sv. Štefana v altánku, ktorý vybudovali Lesy mesta Brezno. Nedávno v ňom zhotovili aj príjemné posedenie,“ informovalo Brezno.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu