Stavebné práce na škôlkach v Radvani pokračujú v plnom prúde, rekonštrukcie sa dočká aj ďalšia MŠ


Foto: Stavebné práce na škôlkach v Radvani pokračujú v plnom prúde, rekonštrukcie sa dočká aj ďalšia MŠ Foto: banskabystrica.sk

Stavebné práce na novej materskej škole, ktorá vznikne v priestoroch ZŠ Radvanská 1 napredujú dobrým tempom. Robotníci budujú tri priestranné triedy pre 66 detí, do ktorých ich môžu rodičia aj naďalej zapisovať. Cieľom projektu za približne 520 tisíc eur je rozširovanie kapacít materských škôl. Do novej MŠ môžu byť od 1. septembra 2018 prijaté deti, ktoré ešte nenavštevovali žiadnu MŠ (mestskú, súkromnú, cirkevnú) v Banskej Bystrici. V prípade voľných miest MŠ prijme deti do dvoch rokov. Zatiaľ je prihlásených 30 škôlkárov.  

„V týchto dňoch sa na prízemí základnej školy budujú tri triedy s kapacitou po 22 detí. Podľa informácií od stavebníka, zatiaľ nevznikli nepredvídané stavebné práce a všetko ide podľa harmonogramu. Nebudú chýbať šatne, umyvárne, spálne, technické miestnosti pre zamestnancov či jedáleň. Súčasťou projektu je aj vybudovanie detského ihriska s pieskoviskom a možnosťami zahrať si rôzne loptové hry. Celá škôlka bude bezbariérová,“ hovorí primátor Ján Nosko. 

Ďalším projektom financovaným z eurofondov v rámci výzvy Operačného programu Kvalita životného prostredia je aj obnova MŠ Radvanská 28. „Stavebné práce sme začali realizovať už v októbri 2017 a dnes výrazne napredujú. Zamerané sú na významnú obnovu budovy, výsledkom ktorej bude zníženie spotreby energie pri jej prevádzke na úroveň ultra-nízkoenergetických budov. Vďaka odborníkom v projektovom tíme sa tieto problémy riešia priebežne, neovplyvňujú plynulý priebeh prác a realizácia stavby pokračuje,“ doplnil prednosta MsÚ Martin Adamec.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: banskabystrica.sk