VIDEO: Toto sme tu ešte nemali, svet je naopak. V Huliakovej Očovej ráno naháňal vodič medveďa


Foto: VIDEO: Toto sme tu ešte nemali, svet je naopak. V Huliakovej Očovej ráno naháňal vodič medveďa Foto: FB Ursia

Zdá sa, že s medveďmi v blízkosti ľudských obydlí sa v ostatných dňoch roztrhlo vrece. Nestáva sa však často, aby si niekto točil utekajúceho mladého medveďa priamo z auta. Práve k tomu malo dôjsť dnes ráno v obci Očová.

Záznam sa objavil na facebookovej stránke Ursia s týmto komentárom: „Koľko mentálnych chudákov žije medzi nami? Dnes sa jeden z nich prejavil v Očovej o 5:30. Hnal mladého medveďa obcou a zároveň si ho ako šofér natáčal a nevenoval pozornosť riadeniu vozidla… Ak by ten mladý medveď na niekoho v strese vybehol, kto by bol na vine?“


Zo záznamu je ťažké určiť, ako k celej situácii došlo a či video natáčal vlastnoručne vodič vozidla. Svoju domnienku ponúkol používateľ sociálnej siete pod menom Ujo Ogi: „Mne príde, že ten medveď tam už bežal. A on iba pomalí za ním, ide a čaká kým odbehne z cesty.“


V okolí Očovej sa nachádza pravdepodobne dosť medveďov aj preto, že leží pod masívom Poľany, ktorý odborníci považujú za jadrové územie medveďa na Slovensku. Stránka Sprej na medveďa aktuálne uvádza tieto pozorovania medveďa v okolí Očovej, Detvy a Hriňovej.

Zdroj: www.sprejnamedveďa.sk

Stretnutia s medveďmi však za posledné dni hlásili aj obec Horná Ves, pri Banskej Bystrici medvedica pohrýzla hubára, medveďa videli pri Brezne, alebo Hornej Mičinej.

Správu budeme aktualizovať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu