Jedna z najväčších čerpacích staníc kupuje sieť Benzinol. Na Slovensku bude mať vyše 120 prevádzok


Foto: Jedna z najväčších čerpacích staníc kupuje sieť Benzinol. Na Slovensku bude mať vyše 120 prevádzok Foto: OMV Slovensko

Druhá najväčšia sieť čerpacích staníc OMV Slovensko, dcérska spoločnosť rakúskej spoločnosti OMV so sídlom vo Viedni, oznámila prevzatie čerpačiek od spoločnosti Benzinol s opciou na získanie ďalších šiestich čerpacích staníc. Informovala o tom spoločnosť OMV na svojom webovom sídle.

OMV aj doteraz malo druhú najväčšiu sieť čerpačiek s vyše stovkou miest po Slovensku. Začlenením Benzinolu sa pozícia trhovej dvojky ešte posilní a počet modro-zelených čerpačiek výrazne stúpne. OMV Slovensko momentálne prevádzkuje 105 čerpacích staníc. Po prevzatí 21 čerpacích staníc od Benzinolu sa ich počet zvýši na 126. Ukončenie transakcie sa očakáva v druhom štvrťroku 2024, keď to definitívne schváli Protimonopolný úrad Slovenskej republiky (PMÚ SR).

Benzinol na Slovensku prevádzkuje 27 čerpacích staníc, ktoré motoristi našli od Strážskeho po Bratislavu. Najviac ich bolo v Žilinskom kraji, kde sme mohli natankovať až na desiatich staniciach. Štyri prevádzky boli v Trenčianskom kraji, tri v Nitrianskom kraji aj v Trnavskom kraji, dve miesta boli v Banskobystrickom, rovnako aj v Bratislavskom kraji. Na východe Slovenska sme mohli nájsť dve čerpacie stanice Benzinol v Prešovskom kraji - v Prešove a Levoči a jednu v Košickom kraji - v meste Strážske.


Na čerpačkách kúpite potraviny a nabijete elektromobil

Čerpacie stanice Benzinolu tak v najbližšom období prejdú rebrandingom a kompletnou rekonštrukciou, aby spĺňali vysoké štandardy OMV. „Využili sme príležitosť a prijali ponuku Benzinolu. Vďaka akvizícii sa zvýši dostupnosť kvalitných služieb poskytovaných v sieti čerpacích staníc OMV. Tešíme sa, že na našich nových prevádzkach privítame nových zákazníkov a poskytneme im všetko, čo na cestách potrebujú,“ hovorí Miriam Fellingerová, retail manažérka OMV Slovensko.

Ako ďalej Fellingerová uvádza, nové prevádzky zákazníkom poskytnú kvalitné štandardné i prémiové palivá OMV MaxxMotion ako aj miesto na odpočinok počas cestovania. Po ceste si tak môžete dať kávu a občerstvenie. Niektoré čerpacie stanice sa po rekonštrukcii stanú súčasťou reťazca VIVA BILLA, takže počas tankovania si môžete nakúpiť aj čerstvé potraviny.

OMV plánuje umiestniť nabíjačky eMotion na nových lokalitách.Spoločnosť zavádza komplexnú sieť nabíjacích staníc pre elektromobily v strednej a východnej Európe. Implementácia zahŕňa inštaláciu 2 000 nabíjacích bodov do roku 2030, ktoré budú ponúkať vysokovýkonné nabíjačky na kľúčových európskych trhoch (Rakúsko, Rumunsko, Slovensko a Maďarsko), pričom väčšina z nich bude mať kapacitu nabíjania od 150 kW do 300 kW,“ dodávajú z OMW. Ich stratégiou je stať sa do roku 2050 net-zero spoločnosťou, čiže spoločnosťou s nulovými emisiami.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu