Žiarska nemocnica prišla o pôrodnicu. Chýbajú lekári, problém sa nezlepšoval


Foto: Žiarska nemocnica prišla o pôrodnicu. Chýbajú lekári, problém sa nezlepšoval Foto: Pexels

Žiarska nemocnica ešte v decembri minulého roka informovala, že je kvôli nedostatku personálu nútená pozastaviť prevádzku pôrodnice. Situácia sa však nezlepšila a preto prišlo rázne rozhodnutie.

Dňa 14. marca nemocnica požiadala Banskobystrický samosprávy kraj (BBSK) o zrušenie povolenia na jej prevádzkovanie. Bez dostatku kmeňových atestovaných lekárov totiž nevedia garantovať bezpečné poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Informovala o tom RTVS.

„Napriek maximálnej snahe stabilizovať personálnu situáciu a čo najskôr obnoviť činnosť pôrodnice v žiarskej nemocnici, museli sme prijať fakt, že na Slovensku je kritický nedostatok zdravotníkov,“ uviedla pre portál hovorkyňa spoločnosti Agel SK Eva Peterová.



Peterová informovala, že nemocnicu čaká v najbližšom období rozsiahla reorganizácia spojená s významnou investíciou do rekonštrukcie a materiálneho vybavenia. Cieľom je skvalitniť poskytovanie zdravotnej starostlivosti, zabezpečiť väčší komfort pre pacientov a vytvoriť lepšie pracovné prostredie pre zamestnancov.

Hovorkyňa BBSK povedala, že žiadosti o zrušení povolenia museli vyhovieť: „Zároveň však stále prebiehajú intenzívne rokovania s vedením spoločnosti Agel, aby aj zmluvne garantovala rozsah zdravotnej starostlivosti v ňou prevádzkovaných nemocniciach na území kraja a písomne deklarovala svoje investičné a rozvojové plány pre tieto nemocnice na najbližších desať rokov.“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu