V Žiari nad Hronom začnú s jarným upratovaním mesta. Pridáte sa?


Foto: V Žiari nad Hronom začnú s jarným upratovaním mesta. Pridáte sa? Foto: ziar.sk

V nasledujúcich týždňoch si budeme pripomínať dva svetové dni týkajúce sa životného prostredia. Prvým bude Svetový deň vody v piatok 22. marca. V pondelok 22. apríla sa zase bude oslavovať Medzinárodný deň Zeme.

„Tieto jarné dni sa tradične v našom meste spájajú aj s aktivitami organizovanými na podporu odstránenia čiernych skládok, ktoré sa nachádzajú v našom okolí. Napriek pravidelnému monitorovaniu a ich čisteniu neustále vznikajú nové. Je smutné, že napriek možnostiam, ktoré v našom meste máme (zberný dvor, zberné nádoby, dni čistoty), sa odpad nezákonne ukladá do prírody, k potokom, na perifériách či na menej viditeľných miestach na verejných priestranstvách,“ informovalo mesto na svojom webe.

Mesto Žiar nad Hronom sa obracia na širokú verejnosť na zapojenie sa do čistenia mesta. V prípade záujmu sa môžete obrátiť na Mestský úrad v Žiari nad Hronom, ktorý vám poskytne technickú podporu (vrecia a odvoz).

„Žiadame vás, aby ste po vyzbieraní odpadu nahlásili miesto čistenia a počet vriec s vyzbieraným odpadom priamo na tel.: 678 71 25 alebo 0905 539 240. Zároveň môžete zaslať aspoň 1 fotografiu z akcie. Požiadavku na vrecia nahlasujte minimálne jeden deň vopred, ich prevzatie sa uskutoční u informátora MsÚ,“ píše mesto.


Tipy na čistenie: okolie Lutilského potoka, cesta na Šibeničný vrch, Slnečná stráň, Ulica SNP od kaštieľa smerom k mostu, lúka za nemocnicou, Šašovské Podhradie časť od hlavnej cesty smerom do dediny (k hradu) alebo iné verejné priestranstvo v rámci mesta.

Mesto vyzýva občanov

Snahou mesta je zapojiť verejnosť do čistenia miest, ktoré sú pre obyvateľov a širokú verejnosť miestom oddychu a trávenia voľného času v Žiari nad Hronom, no zároveň sú aj miestom tvorby čiernych skládok.

Čo môžete čistiť?

  • okolie bytových a rodinných domov
  • samostatné stojiská a ich okolia
  • zelené plochy a chodníky



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu