Z Hnúšte odchádza veľký investor. Stovky ľudí prídu o prácu, mesto so štátom musia nájsť náhradu


Foto: Z Hnúšte odchádza veľký investor. Stovky ľudí prídu o prácu, mesto so štátom musia nájsť náhradu Foto: Facebook/Mesto Hnúšťa

Z Hnúšte po 16 rokoch odchádza juhokórejský investor Yura Eltec. To znamená, že o prácu prídu stovky ľudí. Spoločnosť dodáva káblové zväzky pre automobily a zamestnávala viac ako 500 ľudí. Hlavným dôvodom odchodu sú vraj vysoké náklady na prevádzku. Hromadné prepúšťanie avizovali už koncom minulého roka, informovala RTVS.

„Máme takú informáciu, že do evidencie nám príde okolo 320 ľudí, okolo stovky by malo prejsť do Rimavskej Soboty. Bola som osobne na rokovaní na zamestnaneckej rade a bola som nemilo prekvapená, že zástupcovia ako keby nemali ani záujem riešiť situáciu,“ uviedla pre portál riaditeľka Úradu práce v Rimavskej Sobote Aneta Vargicová. Niektorí zamestnanci sa po dohode presunú do prevádzky v Rimavskej Sobote.


Samospráva aktuálne hľadá nového investora. „Ak budeme mať nejakého investora, ktorý má záujem investovať na Slovensku v tej oblasti, v ktorej sa Hnúšťa nachádza, určite Hnúšťa bude v ponuke,“ povedala pre RTVS ministerka hospodárstva Denisa Saková.

„Máme viacero záujemcov, samozrejme, ale každý má nejaké iné požiadavky aj čo sa týka zamestnanosti a aj priestoru. Dúfam, že sa čoskoro rozhodneme a nájdeme toho pravého, ktorý by nám pomohol z tejto nezamestnaneckej krízy,“ dodal pre portál primátor Hnúšte Martin Pliešovský.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu