Podvodníkovi nevyšla hra na vnuka. Banskobystrická seniorka vďaka šťastnej náhode neprišla o 20-tisíc eur


Foto: Podvodníkovi nevyšla hra na vnuka. Banskobystrická seniorka vďaka šťastnej náhode neprišla o 20-tisíc eur Foto: Pexels

O veľkom šťastí môže hovoriť 85-ročná seniorka, ktorá sa takmer stala obeťou podvodu. V stredu ju z českého čísla kontaktovala neznáma osoba, ktorá od nej „familiárnym“ spôsobom pýtala peniaze.

Seniorka sa hneď opýtala, či jej volá vnuk a oslovila podvodníka krstným menom. Ten to využil a okamžite sa začal vydávať za jej vnuka. Kázal jej z banky vybrať peniaze a potom si mal po ne prísť k nemocnici v Banskej Bystrici.


Žena postupovala podľa jeho pokynov. Keď ale prišla k nemocnici, zistila, že si zrejme na mobile aktivovala letový režim a nemohla sa nikomu dovolať. Poprosila o pomoc pracovníka SBS, ktorý však tiež nevedel tento starší telefón spojazdniť. Preto jej ponúkol, že môže zavolať vnukovi z jeho telefónu.

Pravý vnuk o ničom nevedel a okamžite informoval políciu. Starú mamu odprevadil do banky, kde si pod jeho dohľadom vložila svoje peniaze späť na účet. Malo ísť o sumu 20-tisíc eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu