Dôchodca im chcel pomôcť, ale páchatelia využili jeho nepozornosť a okradli ho o 555 eur


Foto: Dôchodca im chcel pomôcť, ale páchatelia využili jeho nepozornosť a okradli ho o 555 eur Foto: ilustračné

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Dvaja doteraz neznámi páchatelia (muž a žena) vo štvrtok 18.januára približne o 10:00 hod. oslovili na ulici 29.augusta 86-ročného dôchodcu z Banskej Bystrice. Pýtali sa na cestu do Roosveltovej nemocnice, nakoľko tam mali známeho, ktorý mal autonehodu.

Poškodený nastúpil k nim do auta, aby im cestu do nemocnice ukázal. Jeden z páchateľov vošiel do nemocnice a asi po 10 minútach sa vrátil a poškodenému povedal, že potrebuje 1 000 eur, ale on má iba 10 000 dolárov. Dôchodca im povedal, že peniaze má doma a zamení ich im. Po príchode k nemu domov im na stôl vyložil 555 eur. Páchateľom to však bolo málo a výmenu odmietli.

„Poškodený sa ponúkol, že ide do banky a vyberie peniaze z účtu. Keď sa obliekal, využili jeho nepozornosť a zo stola ukradli peniaze. Odviezli ho pred banku a čakali vonku. Keď vyšiel von páchatelia tam už neboli,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Polícia po podozrivých osobách pátra. Muž je vysoký asi 180 cm s čiernymi vlasmi. Oblečenú mal čiernu vetrovku a hovoril nemeckým prízvukom. Žena je vysoká 170 cm s blond vlasmi. Oblečenú mala béžovú vetrovku, bordovo-červenú sukňu, obuté mala hnedé čižmy a nosila slnečné okuliare. Za tento zločin spáchaný na chránenej osobe im hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica