V Žiari nad Hronom sa dnes rozlúčia s obľúbenou učiteľkou Alicou. Čo jej do neba odkazujú bývalí žiaci?


Foto: V Žiari nad Hronom sa dnes rozlúčia s obľúbenou učiteľkou Alicou. Čo jej do neba odkazujú bývalí žiaci? Foto: Facebook/Peter Antal - Primátor Žiaru nad Hronom

Mesto Žiar nad Hronom minulý týždeň informovalo, že zomrela 63-ročná Alica Terlandová. Bola to bývalá poslankyňa Mestského zastupiteľstva v Žiari nad Hronom a takisto dlhoročná učiteľka na SOŠ služieb a obchodu v Žiari nad Hronom. Posledná rozlúčka so zosnulou sa uskutoční dnes v mestskom dome smútku o 13:00 hodine.

„Na pani Alicu budem vždy spomínať ako na poctivo pracujúcu poslankyňu, ktorej vždy išlo o dobro nášho mesta,“ napísal primátor mesta Peter Antal.

Odkazy od žiakov

Stredná škola, na ktorej Alica pôsobila, zdieľala na sociálnych sieťach smútočné oznámenie. Komentovali ho desiatky žiakov, ktorí rodine ich obľúbenej učiteľky vyjadrili úprimnú sústrasť. Radka napísala: „Najlepšia pani profesorka. Úprimnú sústrasť celej rodine.“

Pridala sa aj Jana so slovami „Úprimnú sústrasť, pani profesorka, odpočívajte v pokoji“ a taktiež Natália napísala „Úprimnú sústrasť celej rodine, aj tej profesorskej. Bola to skvelá žena“.


„Veľa študentov bude na Vás spomínať v tom najlepšom. Boli ste milá, asi nikdy za 5 rokov som Vás nepočula na žiadneho študenta kričať a budem si Vás navždy pamätať ako usmiatu, priateľskú a človeka s veľkým Č a obrovským srdiečkom. Úprimnú sústrasť celej rodine a aby Vám bola zem ľahká,“ zaspomínala si Vierka.

Smútila aj bývalá žiačka Terézia: „Je mi to veľmi ľúto. Veľmi dobrá pani profesorka, úprimnú sústrasť celej rodine.“ Zdenka dodala: „Úprimnú sústrasť rodine. Pani profesorka, boli ste úžasný človek.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu