FOTO: Žiar nad Hronom plánuje rekonštruovať základnú školu. Potrebuje získať dotáciu 3,5 milióna eur


FOTO: Žiar nad Hronom plánuje rekonštruovať základnú školu. Potrebuje získať dotáciu 3,5 milióna eur
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Mesto Žiar nad Hronom

Žiar na Hronom plánuje obnovu Základnej školy na ulici Dr. Janského. Má pripravené dva projekty, pričom prvý sa týka zníženia energetickej náročnosti objektu školy a jedálne a druhý modernizácie areálu školy.

Mesto však potrebuje získať dotáciu 3,5 milióna eur. Ak sa to podarí, zateplením prejde strecha aj fasáda, vymenia sa všetky okná a dvere, pribudnú externé hliníkové žalúzie a vytvorí sa systém rekuperácie, čiže výmeny vzduchu v každej triede. Nebude chýbať ani fotovoltaický systém, ktorý zníži náklady školy na spotrebu elektrickej energie.


Druhý projekt počíta s modernizáciou školského areálu. Má pribudnúť atletická dráha z umelého tartanu, ako aj ďalšie zázemie pre atletické disciplíny. Taktiež nové hádzanárske a basketbalové ihrisko s tartanovým povrchom a moderné workout ihrisko pre žiakov školy. V tomto prípade má byť rozpočet okolo 600-tisíc eur a spoluúčasť mesta na úrovni 180-tisíc eur.

„Veríme, že so žiadosťami o dotáciu budeme úspešní a Jednotka dostane nový vzhľad a lepšie podmienky na šport a pohyb detí,“ uviedlo mesto na sociálnej sieti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu